“Captain Marvel” je film sa najviše grešaka u 2019. godini

Movie Mistakes je stranica koja broji i bilježi greške u filmovima, te su statistike iz prethodne godine pokazale kako je film ‘Captain Marvel‘ imao najviše napravljenih grešaka, ukupno 62 greške.
Na stranici je detaljno navedeno o kojim se sve greškama radi, a one variraju od pogrešnih datuma, pa do pogrešnih pozicija glumaca u filmu.

Drugu poziciju na ovoj listi zauzelo je drugo Marvelovo veliko ostvarenje “Avengers: Endgame” u kojem je pronađena 51 greška. Film “Midsommar” je na trećoj poziciji sa 45 grešaka, a samo dvije greške manje ima četvrti film na listi – “Stuber“.

Batman: Hush” ima 42 greške i zauzima peto mjesto ove liste, a iza njega je “Adventures of Aladdin” sa 34 propusta. Slijede ih “Kim Possible” sa 33 greške i “Alita: Battle Angel” sa 31.

U filmu “The Irishman” zabilježeno je 30 grešaka, što ga plasira na deveto mjesto ove liste. Desetu poziciju okupira “Gemini Man” sa 27 grešaka, zatim “Hobbs & Shaw” sa 26, a nakon njih slijedi “The Dead Don’t Die” sa 18 grešaka.

Na spisku je i popularni film “Once Upon a Time in Hollywood” u kojem je pronađeno svega 15 grešaka, a nešto iza ovog filma navedeni su i nazivi filmova “Ad Astra” (13 grešaka) kao i “Joker” (12 grešaka).