‘Black Panther’ već zaradio više od milijarde dolara

Marvelov film ‘Black Panther‘ prešao je sa zaradom milijardu dolara u kinima širom svijeta, a tek mu je 26 dana prikazivanja u kinima.

Black Panther‘ je najglednaiji film do sada u 2018. godini, a od drugoplasiranog filma ‘Detective Chinatown 2‘ odmakao je sa zaradom većom od 500 miliona dolara. (Pogledajte: 20 najgledanijih filmova do sada u 2018. godini)

Ovo je šesnaesti film Walt Disney studija koji je zaradio više od milijarde dolara, i peti film iz Marvel Cinematic univerzuma. Ispred njega su The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 3, i Captain America: Civil War.

Sa zarađenih 521 miliona dolara u američkim kinima, Black Panther je deveti najgledaniji film u američkim kinima svih vremena, a preko vikenda trebao bi da postane broj 2 i da preuzme tu poziciju od filma The Dark Knight (535 miliona dolara).

Film je do sada oborio nekoliko rekorda u američkim kinima, uključujući i titulu najgledanijeg filma svih vremena u februaru.

Internacionalno Black Panther će tokom vikenda da pređe zaradu od 550 miliona dolara, a odličan uspjeh je ostvario i u Kini. Premijerno je prikazan 9 marta i zaradio je 22 miliona dolara.

Film je režirao Ryan Coogler, a glavne uloge igraju Chadwick Boseman, Danai Gurira, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker, i Andy Serkis.