Vijesti

“Agatha Christie: Ubiti je lako” – nova intrigantna britanska miniserija na Pickbox NOW

Adaptacija istoimenog romana obrađuje teme poput moći, feminizma, rase, staleža te bogataškog ugnjetavanja siromaha

Zagreb, 15. veljače – Nova miniserija koja 23. veljače dolazi na streaming servis Pickbox NOW temeljena je na klasiku kraljice kriminalističkih romana, Agatha Christie: Ubiti je lako (Agatha Christie: Murder Is Easy) u trima epizodama prati priču o nigerijskom atašeu koji se upušta u rješavanje misterija iza niza jezivih serijskih ubojstava.

Tijekom vožnje vlakom do Londona, Luke Fitzwilliam naizgled se slučajno susreće s misterioznom gospođicom Pinkerton. Njezine priče o tajnovitim ubojstvima u mirnom i slikovitom selu Wychwoodu duboko ga intrigiraju te ga stavljaju na trag nevjerojatnih otkrića. Dok se pokušava suočiti s mračnim tajnama i spriječiti nastavak zločina, Fitzwilliam shvaća da nije sve onako kako se čini.

Suvremene teme u klasičnoj britanskoj detektivskoj intrigi

Snimana na brojnim lokacijama u Škotskoj, priča se razvija otkrivajući intrige i neočekivane zaplete. Likovi koji se pojavljuju su župnik, doktor i vlasnik dvorca, a uz klasične britanske detektivske elemente, serija tematizira feminizam, rasne i staleške razlike. Prikazuje se i klasni rat kad susjedno selo u kojem žive siromašni ljudi počne kipjeti od ogorčenosti zbog bahatog ponašanja bogatih.

Agatha Christie, britanska spisateljica prozvana kraljicom kriminalističkih romana, poznata je po intrigantnim i neočekivanim preokretima. Originalni roman napisan je 1939., prva filmska adaptacija nastala je 1982. godine, a prema riječima renomiranog dnevnika The Guardian, izdanje iz 2023. donosi „svjež pogled na ovu klasičnu priču“.

Zvjezdana glumačka postava

U seriji Agatha Christie: Ubiti je lako, s Davidom Jonssonom u glavnoj ulozi Lukea Fitzwilliama, očekuje nas fascinantna kombinacija pozorne kinematografije, izvanrednog dizajna kostima i izvedbi nekih od najboljih britanskih glumaca kao što su Penelope Wilton, zvijezda serije „Downton Abbey“, Douglas Henshall, glavni glumac serije „Shetland“, Sinead Matthews iz filma „Ponos i predrasude“ i mnogi drugi. Novi neočekivani slučaj kraljice kriminalističkih romana Agatha Christie: Ubiti je lako iskustvo je koje će gledatelje držati u neizvjesnosti do samog kraja. Sve epizode dostupne su na Pickbox NOW od 23. veljače!

Napišite komentar