“Uvod u anatomiju” se zvanično oprostio od svog omiljenog doktora

U trejleru za predstojeću epizodu čiji je naziv „ Ostavi svjetlo upaljeno“, prikazani su nezaboravni momenti iz svih 16 sezona, uključujući prvi dan Aleksovog stažiranja, sve do momenta kada je postao šef hirurgije u bolnici “Grej-Sloun memorijal”. Pored nezaboravnih scena u trejler je ubačena emotivna pozdravna poruka: „Nakon šesnaest sezona, opraštamo se od doktora Alexa Kareva. Pogledajte kako se njegova priča završava“.

Prošlog mjeseca, “ABC” potvrdio je za People magazin da Justin Chambers više neće glumiti u seriji. Glumica Krista Vernoff, koja tumači ulogu Karevove žene, istakla je da će gledaocima u nekoliko sljedećih epizoda biti objašnjeno zašto je Alex otišao.

“Polahko ćemo, epizodu po epizodu, gledaocima otkrivati gdje je Alex. Potrebno nam je još nekoliko epizoda kako bismo stigli do cilja i konačno objasnili gledaocima šta se dogodilo “,objasnila je Vernog.

Glumac je prošlog mjeseca izdao saopštenje o svom izlasku iz serije.

“Ne postoji pravo vrijeme da kažem zbogom seriji i liku koji je definisao moj život posljednjih 15 godina. Već neko vrijeme razmišljam o tome da se oprobam u drugim projektima i ulogama. Napunio sam 50 godina, imam ženu koja me podržava i petero prelijepe djece, mislim da je sada pravo vrijeme za promjenu. Želim da se zahvalim ABC porodici, Šondi Rajms, originalnoj postavi serije Ellen Pompeo, Čandri Wilson i James Pickens Jr.. Naravno, hvala i ostatku ekipe, onoj prošloj i sadašnjoj, i na kraju hvala fanovima na ovoj nevjerovatnoj avanturi”, istakao je Chambers u saopštenju.

Odlazak Alexa Kareva iz “Uvoda u anatomiju” vjerovatno je jedno od najvećih iznenađenja koja su se dogodila u historiji ove serije. Šonda je poznata po brzoj i neočekivanoj zamjeni glumaca, prije odlaska Alexa Kareva, najšokantniji momenat bio je smrt Mereditinog muža, Dereka Šeparda.