Uvod u anatomiju i druge TV serije bolnicama doniraju materijal sa snimanja

Producenti TV serija s medicinskom tematikom donirali su višak svojih medicinskih zaliha zdravstvenim radnicima i bolnicama kojima je to prijeko potrebno usljed borbe čitavog svijeta s koronavirusom.

Serije poput The Resident Fox televizije i Uvod u anatomiju, sav višak medicinske opreme donirali su lokalnim bolnicama. Oprema sa seta serije The Resident donirana je lokalnoj bolnici u Atlanti. Reumatologinja Karen Law postavila je fotografiju donacije na svoj Instagram profil.

Medijska kuća ABC istaknula je da je serija Station 19 donirala sve svoje N95 maske lokalnoj vatrogasnoj stanici. Oni su na setu serije imali otprilike 300 maski i rado su ih proslijedili profesionalcima kojima su potrebnije. Sa seta Uvoda u anatomiju donirana je velika količina zaštitne opreme, uključujući rukavice, zaštitna odijela i maske, prenosi Insider.

Serije New Amsterdam i The Good Doctor također su medicinski materijal donirali lokalnim bolnicama.

Zdravstveni radnici širom Amerike nisu bili pripremljeni za veliki broj zaraženih, otud golemi manjak osobne zaštitne opreme. Za sada je u Americi potvrđeno 14.000 slučajeva koronavirusa, a preko 200 ljudi izgubilo je život.