Serija “Prijatelji” je trebala završiti sezonu ranije

Kultni Prijatelji se ne snimaju već 14 godina, te su zadnju epizodu snimili tako da su fanovi imali priliku vidjeti sretni završetak. Međutim, serija je umalo završila na kraju devete sezone, a pisci tvrde da je bilo teško povezati desetu sezonu sa prvih devet.

Monica i Chandler su usvojili blizance, a Ross i Rachel su se napokon pomirili u zadnjoj epizodi serije koja je i danas popularna među svim generacijama. 

Serija je trajala deset sezona, a upravo ta posljednja deseta sezona umalo nije snimljena zato što autori nisu imali ideju kako završiti priču šest prijatelja. 

“Dok smo pisali i snimali devetu sezonu, činilo se da smo se zamrznuli. Nismo znali šta uraditi i kako će šta ispasti. Ali nije bilo druge verzije završetka devete sezone”, rekli su pisci serije.

Zadnja epizoda devete sezone prikazuje prijatelje na Barbadosu te je snimana iz dva dijela a posljednji prikazuje Joeyja i Rachel kako povjeravaju jedno drugom svoje osjećaje i ljube se.

“Kada smo snimali zadnju epizodu devete sezone, svi su se trudili da urade što bolji posao ali skoro svi glumci su se u nekoj od scena slomili i počeli plakati. Pravili smo velike pauze da bi smanjili crvene oči i da ne bismo snimali suze”, rekao je Kevin, režiser zadnje epizode devete sezone.

Deseta sezona je ipak snimljena na radost glumačke ekipe i fanova, a svi koji su bili prisutni na snimanju deset sezona serije tvrde kako je za njih to bilo posebno iskustvo koje ih je povezalo na duge staze.

“Snimat ćemo i druge serije i emisije, ali ništa neće biti kao ova”, rekao je Kevin.