Vijesti

Umro američki glumac David Soul, poznat po seriji iz ’70-ih “Starsky & Hutch”

Glumac David Soul, najpoznatiji po ulozi u televizijskoj seriji “Starsky & Hutch” koja je bila popularna ’70-ih, umro je u 80. godini.

Njegova supruga Helen Snel saopštila je da je umro u četvrtak “nakon hrabre borbe za život u društvu članova svoje porodice”.

“Dijelio je mnoge izvanredne darove u svijetu kao glumac, pjevač, pripovjedač, kreativni umjetnik i dragi prijatelj. Njegov osmijeh, smijeh i strast za životom pamtit će mnogi čije je živote dotakao”, navela je.

Glumac rođen u SAD-u bio je najpoznatiji po ulozi detektiva Kennetha “Hutcha” Hutchinsona u krimi seriji “Starsky & Hutch”. Glumio je uz Paula Michaela Glasera u seriji koja je trajala od 1975. do 1979. godine.

On i Glaser ponovili su svoje uloge u remake filmu “Starsky & Hutch” iz 2004., u kojem se pojavljuju Ben Stiller kao Starsky i Owen Wilson kao Hutch. Soul je bio poznat i po ulogama u filmovima “Here Come The Brides”, “Magnum Force” i “The Yellow Rose”.

Također je glumio u nekoliko britanskih televizijskih serija uključujući “Holby City”, “Little Britain” i “Lewis”. Godine 2004. dobio je britansko državljanstvo.

Glumac i pjevač, koji se ženio pet puta, uhapšen je 1980-ih zbog napada na njegovu tadašnju suprugu Patti Carnel Sherman, koja je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće. To je bio njegov prvi prekršaj i optužbe protiv njega su odbačene.

Soul je kasnije govorio o svom žaljenju i posjećivao zatvore kako bi razgovarao sa zatvorenicima o nasilju u porodici.

Nakon uspjeha “Starskyja & Hutcha” izdao je četiri albuma soft rock balada kasnih ’70-ih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)