U Sarajevu održana premijera novog bh. filma “Duran”

Premijera igranog dugometražnog filma “Duran”, bosanskohercegovačkog reditelja Faruka Sokolovića održana je sinoć u kinu Cinema City u Sarajevu. Riječ je o filmu koji je baziran na istinitom događaju, a prati život Durana i Zinete Masleša koji pred objektivima filsmke kamere igraju sami sebe.

“Ovo je priča koju je vrijedno podijeliti. Snovi još uvijek postoje, ništa ih nije moglo ubiti, pa me ne čude reakcije sa test projekcija gdje su mi mladi ljudi prilazili sa riječima „Ja sam Duran, ovo je  moja priča“. Film sam snimio zahvaljujući ljubavi prema svojoj profesiji, porodici, svi su pomogli, prijateljima, akterima filma koji su mi vjerovali, prijateljima moje djece i nekadašnjoj djeci, danas odraslim profesionalcima, koji su zavoljeli ovaj posao radeći  u „Mebius Filmu“… I entuzijazam još postoji…”- izjavio je Faruk Sokolović.

“Duran” je treći film nastao u nezavisnoj produkciji sarajevske kuće “Mebius Film”, koja već 30 godina baštini nezavisnu TV i filmsku produkciju.

Na sinoćnoj premijeri u kinu se tražilo mjesto više, što govori o tome koliko je publika željna naslova iz domaće produkcije. Nakon premijernog prikayivanja, film “Duran” će se nastaviti prikazivati u redovnom programu kina Cinema City.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *