Filmske vijestiVijesti

U pripremi nastavak filma ‘Edge of Tomorrow’

Edge of Tomorrow” zvanično dobija nastavak.

Warner Bros. officialno radi na nastavku hit filma iz 2014. godine, a scenario piše Matthew Robinson, prenose američki mediji.

Originalni film režirao je Doug Liman, a film je u kinima zaradio 370,5 miliona dolara, od čega je 100,2 miliona dolara zaradio u američkim kinima.
Film “Edge of Tomorrow” baziran je na japanskom romanu “All you need is kill” autora Hiroshi Sakurazaka, radnja filma odvija se u budućnosti gdje je većina Evrope na udaru vanzemaljske invazije.

Tom Cruise igra vojnog oficira za odnose sa javnošću koji nema borbenog iskustva, a koji je od strane svojih nadređenih prisiljen da se pridruži borbenoj operaciji protiv vanzemaljaca. Lik se nađe u vremenskoj petlji koja ga uvijek vraća dan prije početka borbe svaki put kada pogine u borbi. On pokušava zajedno sa likom kojeg tumači Emily Blunt da poboljša svoje borbene vještine svaki dan, i da pokušaju da pobijede u borbi.

Cruise i Blunt još uvijek nisu pristali na snimanje nastavka, ali se očekuje da će to da učine. Film će producirati Erwin Stoff, Tom Lassally, i Masi Oka, sa ekskluzivnim producentom Hisashi Sasaki.
Warner Bros. unajmio je pisce Joe Shrapnel i Anna Waterhouse koji su razvili projektat 2016. godine.

Nije poznato kada bi se film mogao pojaviti u kinima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)