Vijesti

“Trougao tuge” Rubena Östlunda od 22. decembra u kinima u BiH

Film “Trougao tuge” švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala, u kina širom Bosne i Hercegovine dolazi od 22. decembra.

“Trougao tuge” razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva, koja je redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.

Film “Trougao tuge” koji je otvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival i čiji je jedan od koproducenata Obala Art Centar iz Sarajeva, osvojio je nominacije Evropske filmske akademije u kategorijama najboljeg evropskog filma, režije, scenarija – Ruben Östlund i za najboljeg glumca – Zlatko Burić. Ceremonija dodjele nagrada Evropske filmske akademije održat će se u subotu, 10. decembra u Rejkjaviku.

Yaya (Charlbi Dean) i Carl (Harris Dickinson) modeli su i influenseri pozvani na krstarenje superjahtom koju će svojom pojavom promovisati na društvenim mrežama. Među ostalim uvaženim putnicima nalaze se i ruski bogataš Dimitry (Zlatko Burić) i njegova žena Vera (Sunnyi Melles), stariji britanski bračni par koji je bogatstvo zaradio na trgovini oružjem, šlagirana Njemica koja ponavlja jednu rečenicu te kapetan Thomas (Woody Harrelson).

Uloge u filmu ostvarili su Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning i Ralph Schicha.

Od 22. do 25. decembra organizovana je i nagradna igra za film “Trougao tuge”. Više informacija na linku.

IZ KRITIKA:

 „Savršena komedija našeg doba”, Time Out
„Briljatna i brutalna kritika bogatih i lijepih”, Next Best Picture
„Bez milosti prema privilegovanima“, Variety
„Gledati u prepunom kinu“, Next Best Picture
„Fenomenalno zakucavanje“, The Film Stage
„Urnebesno duhovit, brutalan film“, Awards Daily
„Östlund majstorski testira granice“, Variety
„Urnebesno zabavan“, Total Film
„Beskrajno zabavan“, London Evening Standard
„Brutalno zabavan“, Time Out
„Opako zabavan“, Variety

Ostavite komentar