Trailer novog SF filma pogledalo 20 miliona ljudi

Dina je jedan od najvećih SF romana ikad napisanih, a napokon je stigao i prvi trejler za najnoviju adaptaciju, koja obožavaocima daje pogled na kultni roman Frenka Herberta iz 1965. kroz oči reditelja Denisa Viljanueve.

Glumačka postava prepuna je zvijezda, među kojima su Timothée Chalamet, Rebeca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendeja, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista i Javier Bardem.

Viljanuevi, naravno, pojam epskog SF-a nije stran, s obzirom na to da je prethodno režirao filmove kao što su Blade Runner 2049. i Arrival. Trejler je predstavljen prije nekoliko dana, a već je prikupio skoro 20 miliona pregleda samo na platformi YouTube, uz oduševljene komentare fanova.

Planirano je da Dina bude prvi od dva filma temeljena na Herbertovoj originalnoj knjizi. Očekuje se da će film koji stiže krajem godine obuhvatati prvu polovinu, dok će drugi film (koji još nema naslov ili datum izlaska) pokrivati ​​ostatak romana.

Inače, adaptacija Dune Davida Lyncha iz 1984. godine, uprkos skromnoj zaradi i podijeljenim kritikama, postala je kultni film. Zahvaljujući IMDB-u, može se vidjeti i kako trejler nove adaptacije izgleda u odnosu na Linčovu.

Dina bi u bioskope trebalo da stigne 18. decembra, prenosi “B92”.