Objavljen trailer za “Stranger Things”

Netflix je tokom vikenda organizovao trosatni online događaj za fanove pod nazivom Tudum te su predstavili posljednji trailer u nizu za četvrtu sezonu serije “Stranger Things”, koji donosi nove likove i uvid u ukletu kuću “Creel House”, koja će biti u fokusu novih epizoda.

Treća sezona Stranger Things ostavila je mnoštvo pitanja bez odgovora, ali izgleda da će na njih odgovoriti četvrta sezona, koja bi trebala doći 2022. godine.

Tokom trosatnog online događaja organizovanog za fanove ovog vikenda, Netflix je konačno otkrio nove snimke predstojeće četvrte sezone emisije, fokusirajući se na potpuno novu lokaciju: “Creel House”.

Kreatori emisije Braća Duffer opisuju kuću kao “super važnu” lokaciju u 4. sezoni. Vidimo kako je banda provalila u uništenu kuću u današnje vrijeme, ali tamo se dogodilo nešto čudno. Zatim se prikazuje useljenje porodice u kuću ’50-ih godina te progon iz Hill Housea.

Prethodni traileri pokazali su neke nove lokacije, što ima smisla otkako je šef policije Jim Hopper završio u Rusiji krajem prošle sezone. Serija će također predstaviti najmanje četiri nova lika: štreberica iz benda Vickie, košarkaš Patrick, savjetnica gospođa Kelly i navijačica Chrissy.

Treća sezona “Stranger Thingsa” predstavljena je prije više od dvije godine, 4. jula 2019., pa su fanovi dugo čekali da vide šta će se sljedeće dogoditi u Netflixovoj hit seriji.

Posljednja sezona bila je prilično popularna – samo četiri dana nakon početka, Netflix je rekao da je 18,2 miliona korisnika gledalo cijelu sezonu.

Međutim, streaming servis je već objavio nekoliko natuknica o tome šta očekivati ​​u četvrtoj sezoni. U februaru 2020. godine, teaser je otkrio da će se vratiti lik omiljen obožavateljima, a akcijski teaser od 30 sekundi podijeljen u augustu pružio je mnogo kratkih uvida u novu sezonu.

Pogledajte trailer: