Home / Vijesti / Tarantino: Moj omiljeni film iz 2015. godine je ‘Mad Max: Fury Road’

Tarantino: Moj omiljeni film iz 2015. godine je ‘Mad Max: Fury Road’

quentin-tarantino-mad-max-fury-roadGeorge Millerov film ‘Mad Max: Fury Road‘ koji je, moram priznati, jedan od najboljih filmova u 2015. godini, ispostavilo se kako je taj film ujedno i omiljeni film Quentina Tarantina, prenosi joblo.

Tokom premijere svog filma ‘The Hateful Eight‘ Tarantino je otkrio kako je ‘Mad Max: Fury Road’ njegov omiljeni film iz 2015. godine.

Tarantino je izjavio kako je taj film gledao kod svoje kuće, ali da je najmanje tri puta počinjao i prekidao sa gledanjem, jer nije mogao da zamisli Pobješnjelog Maksa bez Mel Gibsona. Ali kada je konačno pregledao film, priznaje glumac, shvatio je da je to jedan od najboljih filmova u 2015. godini, i da je Tom Hardy zaista fantastičan u tom filmu.
‘Mad Max: Fury Road’ ostao je njegov omiljeni film iz 2015.

Tarantino je poznat i po tome što svake godine objavi svoju ličnu listu omiljenih filmova iz tekuće godine, ali pošto je bio preokupiran oko svog filma ove godine, on nije uspio da pregleda dovoljno filmova kao obično, te tako nije uspio ni da sastavi svoju listu omiljenih filmova iz 2015 godine.

Njegov novi film, ‘The Hateful Eight‘, počinje da se prikazuje u kinima od 25. decembra 2015. godine.