“Bilo jednom u Hollywoodu” vraća se u kina sa dodatnim scenama

Posljednji film Quentina Tarantina, “Bilo jednom u Hollywoodu“, vratiće se u kina s dodatnih deset minuta materijala, čime će ažurirana verzija trajati skoro tri sata.

Ova produžena verzija biće prikazana u više od 1.000 kina širom Sjeverne Amerike, a počinje se prikazivati od petka.

“Publika je pružila ogromnu podršku ovom filmu i radujemo se što ćemo im pružiti još jednu priliku da film vide onako kako je prvenstveno i trebao biti prikazan, tj. u kinima na velikom platnu s više zanimljivih scena i zvukova iz 60-ih”, navodi se u izjavi Adriana Smitha, direktora distribucije u Sonyju.

Nova verzija filma mogla je biti čak i duža, prenosi Indiewire. Snimanje filma trajalo je ukupno četiri sata i 20 minuta, tako da je ostalo još neiskorištenih snimaka, a Tarantino ima pravo na izmjenu scena.

Film “Bilo jednom u Hollywoodu” stigao je u kina krajem jula, a glumačku ekipu ovog ostvarenja čine Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Al Pacino i Bruce Dern.

Ovo je Tarantinovo deveto filmsko ostvarenje na kojem je do sada zarađeno više od 139 miliona dolara u Sjevernoj Americi i 228 miliona dolara u ostatku svijeta.