Stručnjaci tvrde da će sudske drame vjerovatno uništiti karijeru Johnnyja


Samo nekoliko dana nakon što je izgubio spor na sudu Johnny Depp je zamoljen da napusti ulogu Gellerta Grindelwalda u trećem nastavku filma “Fantastic Beasts 3”. No stručnjaci tvrde da je ovo samo početak te da će drama u vezi s Amber Heard znatno naštetiti njegovoj karijeri.

Njegova karijera je krenula nizbrdo već 2016. godine kada ga je bivša supruga Amber Heard prozvala zlostavljačem. Svjetski mediji od tada pomno prate svaki njegov korak te vrijedno rade kako bi u javnost iznijeli što je više moguće detalja iz života Deppa i Heard.
Johnny Depp se ipak neće pojaviti u trećem dijelu filma “Fantastic Beasts”

Bivša federalna tužiteljica Neama Rahmani je u razgovoru za Insider istakla kako smatra da se njegova karijera više nikad neće oporaviti. Dodala je kako bi Depp mogao biti naredni Harvey Weinstein.

Spisateljica J. K. Rowling je 2017. godine stala u Deppovu odbranu: “Reditelji i ja bismo ga rado zadržali, veoma smo sretni što on tumači jednu od glavnih uloga u našim filmovima”.

No priča je promijenjena nakon što je Depp izgubio na sudu, pa je tako Warner Bros zamolio glumca da napusti ulogu. Prema riječima stručnjaka, to je sasvim logičan potez – nijedan veliki studio ne želi biti povezan s ljudima koji su prozvani “zlostavljačima”, jer bi ignorisanje takvih stvari poslalo pogrešnu sliku u javnost.

Stacy Jones, izvršna direktorica Hollywood Brandeda, istakla je kako bi se Depp trebao izvući iz sudskih sporova i odustati od kompletne priče.

“To je jedini način da se izvuče i sačuva bar djelić svoje karijere”, naglasila je.