Skriveno (Hidden) – fenomenalna velška kriminalistička serija stiže na Pickbox NOW

Nova Pickbox NOW serija Skriveno (Hidden) oduševit će sve ljubitelje kriminalističkog žanra. S visokom ocjenom od 7,3 na iMDB-u, ova velška serija dobitnica je nagrade BAFTA Cymru (velški ogranak BAFTA-e) za najbolju fotografiju. Obje sezone ove fenomenalne serije na Pickbox NOW stižu 9. srpnja. 

O ČEMU JE RIJEČ?

Detektivka Cadi (Sian Reese-Williams) vraća se u Wales kako bi se brinula za bolesnog oca. Nakon što lokalna policija izvuče tijelo mlade žene iz jezera, Cadi se uključuje u mukotrpnu istragu. Ono po čemu se Hidden ističe vrlo je direktan prikaz zla. Osim što glavna uloga pripada ženi, koja je detektivka bez uobičajenih neuroza i psihičkih poremećaja s kojima se često prikazuju detektivi u novijim serijama, zlo je prikazano s ljudskim naličjem. Ova je serija duboka i mračna, a sumoran prikaz Walesa sjajno doprinosi takvoj atmosferi. Netipična i uzbudljiva, ova velška kriminalistička serija sigurno će vas šokirati i iznenaditi. 

VIŠE OD KRIMINALISTIČKE SERIJE

The Guardian je usporedio seriju Hidden sa skandinavskom noir dramom Most (The Bridge), opisujući je kao jednu od trenutačno najjačih velških serija koja se odlikuje izvrsnim stilom. S predivnim krajolicima, neobičnim interijerima i s vješto odrađenim soundtrackom koji pojačava osjećaj jeze, Hidden je prava vizualna kriminalistička poslastica. The Sun ju je prozvao „slasno mračnom serijom”, a Radio Times piše kako je „nevjerojatna”.

Ipak, ova velška serija nije samo kriminalistička serija. Naime, glavna glumica Sian Reese-Williams komentirala je Hidden rekavši kako je to više „osobna drama” nego kriminalistička serija, jer uključuje mnoge ljudske priče, uključujući i one žrtve i obitelji žrtve, kao i onih koji su počinili zločin. 

Uzbudljiva i mračna, sa sjajnom glumačkom postavom u kojoj se osobito ističu talenti Sian Reese-Williams, Gwyneth Keyworth i Rhodri Meilir, zaista je posebna i oduševit će sve koji vole kriminalističke serije. 

Velšku kriminalističku seriju Skriveno (Hidden) gledajte na Pickbox NOW od 9. srpnja.