Šerbedžija nagovara Brad Pitta da ulaže u Hrvatsku

brad-pittNa Forbesovoj listi najbogatijih slavnih ljudi za 2016. godinu Brad Pitt nalazi se na 94. mjestu sa zaradom od 31,5 miliona dolara, a dio tog novca slavni glumac planira uložiti u Hrvatsku, javlja Jutarnji list.

Premda je to daleko ispod prvaka Forbesove liste koju predvodi Taylor Swift sa zaradom od 170 miliona dolara, Brad Pitt dosad se pokazao kao poprilično sposoban poslovni čovjek, s dobrim “nosom” za investicije koje će, nagađa se, napraviti u Hrvatskoj.

Razmišlja od 2012.

Glumca koji je ove sedmice boravio u Šibeniku, Zadru i okolini ulaganje u projekte u Hrvatskoj već neko vrijeme veoma zanima. Navodno je još nakon posjeta Brijunima prije četiri godine – gdje je sa svojom suprugom Angelinom Jolie stigao na poziv Lenke Udovički i Rade Šerbedžije – počeo razmišljati o investiranju, odnosno poslu s nekretninama u Hrvatskoj.

Te 2012. godine govorkalo se kako će Brad i Angelina zajedno sa svojim prijateljima, uglednim arhitektima i dizajnerima, učestvovati u realizaciji najvećeg turističkog projekta biznismena Danka Končara koji je nasuprot Brijuna nakanio sagraditi luksuzni resort s hotelima, vilama, marinom i golf-terenima.

Međutim, umjesto toga Brad sada, kažu upućeni, želi uložiti novac u sličan projekt ali u zablaću kod Šibenika koji bi radio u partnerstvu sa Švicarcima, koje je okupio šibenski poduzetnik Želimir Belamarić, a u pothvat je uključen i poznati zadarski arhitekt Nikola Bašić, autor Morskih orgulja.

avaz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *