Šerbedžija na 22. SFF-u: kolege mi se hvale kako su bili dio vaše filmske priče

rade-serbedzija-sarajevoRade Šerbedžija večeras je u 22:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo promovirao svoj film “Oslobođenje Skoplja”, a prije prikazivanja filma obratio se novinarima.

Glumac je kazao kako je rijetko gost na SFF-u te da je do sada samo bio kada se prikazivao bosanskohercegovački film “Go West”.

“Jednom sam bio kada je prikazivan film ‘Go West’, a ovo mi je drugi put. Ovo je značajan festival, a kolege iz Amerike mi pričaju o njemu i raduju se što mogu biti dio vaše filmske priče. Čak se neki i hvale što su bili ovdje”, kaže Šerbedžija.

Šerbedžija je prokomentirao i dolazak holivudskog glumca Roberta De Nira u Sarajevu kazavši kako je njegova odluka da se pojavi na SFF-u itekako velika jer je on jedan od najvećih glumaca ikada.

“De Niro je humanista koji svima daje podršku i zato mi je drago što je bio ovdje. Moram kazati da su današnji filmovi baziranim na aktuelnim stvarima oko nas, a rat je upravo to. Iako je prošlo više od 20 godina rata u Bosni i Hercegovini i dalje se osjeti nemir i ljudi ginu skoro u svim dijelovima svijeta”, zaključio je Šerbedžija.

(klix.ba)