Prve fotografije: Ogromni zmajevi u sedmoj sezoni serije ‘Igra prijestolja’

Za manje od dva mjeseca počinje da se prikazuje sedma sezona serije ‘Game of Thrones‘, tačnije prikazivanje počinje od 16. jula na HBO, a obavljeno je i nekoliko novih fotografija koje pokazuju ogromnog jednog od zmajeva Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).


Režiser Matt Shakman prethodno je izjavio kako će zmajevi biti visine aviona 747. Na fotografiji je prikazan jedan zmaj, i nije poznato o kojem se zmaju radi, ali je jasno da su zmajevi veći nego prije, a na leđima zmaja vidi se Daenerys.

Zmaj se na slici nalazi u sred bitke, ali nije otkriveno protiv koga se bori Daenerys. U posljednjoj epizodi u kojoj se pojavila Daenerys bila je na putu za Westeros kako bi povratila svoje pravo na Željezni tron.

Obično u ovo doba godine već smo pregledali sedam epizoda serije, međutim sedma sezona je odgođena jer je za njeno snimanje bila potrebna hladna klima, pošto smo na kraju šeste sezone saznali da zima konačno dolazi u Westeros.


Produkcija sedme sezone Game of Thrones počela je u septembru i na drugoj fotografiji vidimo Jon Snow-a i snijeg koji pada oko njega u Winterfell-u. Na kraju šeste sezone Jon Snow je proglašen Kraljem na Sjeveru, a moglo se naslutiti kako je možda baš on sin Lyanne Stark i Rhaegar Targaryen-a, što bi njemu dalo pravo na Željezno prijestolje, ali moraćemo čekati i vidjeti da li će Bran Stark (Isaac Hempestead Wright) da kaže Jon Snow-u o viziji koja mu je otkrila to.


Na trećoj fotografiji vidimo Aryu Stark kako jaše na konju, djeluje uzbuđeno zbog mjesta na kom se nalazi, ali nije nam poznato da li je uspjela da se vrati u Westeros. U protekle dvije sezone Arya je bila u Braavos-u, učila od Jaquen H’Ghar-a (Tom Wlaschiha) kako da postane ‘niko’. Na kraju šeste sezone Arya je rekla Jaquen-u da će se vratiti u Westeros, a na kraju sezone smo vidjeli da je prekrižila još jedno ime na svom spisku kada je ubila Walder Frey-a (David Bradley), jednog od odgovornih za pokolj na vjenčanju na kojem je ubijen jedan od njene braće, Robb Stark (Richard Madden).

Na posljednjoj slici vidimo Jamie (Nikolaj Coster Waldau) i Cersei Lannister (Lena Headey) u sobi u kojoj se nalazi tron; Cersei sjedi na Željeznom prijestolju a Jamie je čuva.