Poginuo Lenny Robinson

lenny-robinsonU saobraćajnoj nesreći poginuo je Lenny Robinson, poznatiji kao Batman iz Marylanda. Bio je poznat u svijetu kao čovjek koji bolesnoj djeci uljepšava dane koje provode u bolničkim krevetima, i postao heroj kojeg su svi voljeli.

Plemenitu misiju počeo je prije 14 godina. Dok je javnosti postao poznat tek 2012. godine kada je policija zaustavila njegov crni “lamborghini” dok je bio na putu za bolnicu. Policajci su ostali iznenađeni kada su vidjeli da iz auta izlazi muškarac u kostimu popularnog junaka Batmana, a uskoro je otkriveno da je riječ o 51-godišnjem preduzetniku Leniju Robinsonu koji se prerušava u superjunaka kako bi bolesnim mališanima uljepšao teške dane u bolnici. Robinson je tada zaustavila policija jer njegov auto, koji je nazivao “batmobilom”, nije imao registarske tablice, ali nakon što je policajcima pokazao da se tablice nalaze u vozilu, pustili su ga bez kazne da nastavi put prema bolnici.

Video ovog neobičnog prestupnika veoma brzo je postao popularan. Tragedija se dogodila u nedelju naveće, vraćajući se sa auto-showa, Naime Robinson je primjetio da mu s autom nešto nije u redu pa je stao kako bi pogledao šta se događa. Dok je pregledao svoje vozilo, na njegov zaustavljeni “lamborghini” naletio je drugi automobil i na mjestu usmrtio omiljenog Amerikanca. Superheroj Robinson živio je u predgrađu Baltimorea, a nakon jednog uspješno odrađenog posla imao je dovoljno novca da kupi pravi “batmobil”, a nakon njega imao je novca da kupi i odjelo Batmena. Dok je godišnje trošio oko 25.000 američkih dolara na igračke i suvenire koje je dijelio djeci u bolnicama.