Zoe Kravitz kao Catwoman, rame uz rame s Robertom Pattinsonom

Zvijezda HBO-ove serije “Male laži” Zoe Kravitz u predstojećem filmu reditelja Matta Reevesa o superjunaku Batmanu utjelovit će kultni lik Catwoman.

U novom filmu o superjunaku iz Gothama kćerka američkog muzičara Lennyja Kravitza zaigrat će uz britanskog glumca Roberta Pattinsona u ulozi Batmana.

Pretprodukcija novog nastavka o stripovskom junaku Batmanu očekuje se tokom ljeta naredne godine, a datum početka snimanja još uvijek je nepoznanica.

Filmski insajderi uvjereni su da će snimanje početi krajem 2019. ili početkom 2020. godine kako bi naljeto 2021. godine stigao na svjetska kinoplatna.

Reditelj Matt Reeves, zaslužan za dva nastavka filmske franšize “Planet majmuna”, preuzeo je ulogu režiranja filmova o Batmanu nakon što se u januaru 2017. godine oskarovac Ben Affleck oprostio od uloge ovog superjunaka iz Gothama, pri tome dopuštajući Reevesu da sam odabere Brucea Waynea.

U ulozi legendarne antiheroine i ljubavnog interesa Batmana, Zoe Kravitz nasljedit će oskarovku Anne Hathaway koja je za potrebe nastavka filma “Vitez tame: Povratak” iz 2012. godine posljednja zaigrala ulogu Catwoman.

Prije Anne Hathaway, ovaj kultni lik 2004. godine utjelovila je Halle Berry, a slavna Michelle Pfeiffer 1992. u filmu “Batman se vraća” nastalom pod rediteljskom palicom Tima Burtona.