Vijesti

Po treći put odgođena premijera novog Bonda

Svjetska premijera novog Bonda “No Time to Die” odgođena je po treći put, ovoga puta sa aprila na oktobar, saopštili su producenti filma. Ovo je još jedan porazan čin za kina širom svijeta koja pokušavaju da ponovo pokrenu biznis, koji je pandemija korona virusa gotovo uništila.

Novi termin premijere trebao bi biti 8. oktobar, ravnajući se prema oficijelnoj web stranici i Twitteru.

“No Time to Die” prvobitno je trebao biti prikazan u aprilu 2020. godine, potom je prolongiran na novembar, a zatim ponovo odgođen na april 2021.

Produkcije MGM i Comcast Corps Universal Pictures utrošile su na ovaj film oko 200 miliona dolara, a ostaće upamćen kao posljednji Bond kojeg glumi Danijel Krejg.

Vlasnici kina nadali su se da će “No Time to Die” biti neka vrsta prelomne tačke za kino projekcije.

Pandemija je gotovo uništila ovu granu filmske industrije u 2020. Prodaja ulaznica u Sjevernoj Americi je opala za čak 80 posto, što je nanijelo ogromne gubitne kako nezavisnim bioskopima tako i velikim franšizama.

Kako virus još uvijek hara širom svijeta, tako i ključnim tržištem Los Anđelesa, holivudski studiji izgleda nerado šalju svoje najveće filmove u kina.

Bond franšiza je jedna od najunosnijih u svijetu filma. “Spectre” je 2015. ostvario zaradu od 880 miliona globalno, dok je “Skyfall” 2012. prevazišao jednu milijardu dolara.

Marvelova “Black Widow” bi trebao biti naredni veliki hit u kinima. Svjetska premijera je zakazana za 7. maj, barem za sada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)