Planetarno popularna serija “Breaking Bad” mogla bi dobiti još jedan nastavak

Planetarno popularna serija “Breaking Bad” mogla bi dobiti još jedan nastavak. Heisenbergov sin Walter Junior bi mogao postati novi gangster iz Albuquerquea.

Breaking Bad je takva serija, da bi se i tvorci Igre prijestolja posramili. Ona je, po mišljenju i kritičara i publike, jedna od najboljih dramskih serija u historiji televizije.

U prilog tome govori i uspjeh takozvanih spin-offa, odnosno, sadržaja temeljenih na likovima i događajima iz Breaking Bada, kao što su “Better Call Saul” i “El Camino: A Breaking Bad Movie”.

Postoji vjerovatnost da ćemo u budućnosti gledati potpuno novi serijal Breaking Bada, s Heisenbergovim sinom u glavnoj ulozi. Kao što je vjernim ljubiteljima serije poznato, Waltera Juniora, sina glavnog lika, igrao je 27-godišnji RJ Mitte. Glumac je nedavno izjavio da je spreman za vlastitu seriju, gdje će njegov lik nastaviti očevo naslijeđe i sam postati gangster.

“On je sin svog oca, što se vidi po njegovim odlukama i sustavu vrijednosti u cilju zaštite svoje porodice. Volio bih vidjeti svog lika, Walta Jr., u ulozi gangstera”, kaže Mitte.

Mitte je svoju ideju o novoj seriji već predstavio Vinceu Gilliganu, tvorcu Breaking Bada, a ako dobije zeleno svjetlo za snimanje serije, uspjeh je gotovo zajamčen.

Samo dvije godine nakon završetka Breaking Bada, matična mreža AMC je Bobu Odenkirku, koji je tumačio odvjetnika Saula Goodmana, dala vlastiti serijal pod imenom “Better Call Saul”. Serija se pokazala kao veliki hit.

Na web stranici Rotten Tomatoes, namijenjenoj za ocjenjivanje i kritiku filmova i serija, “Better Call Saul” ima pohvalnih 97 posto preporuke. Peta sezona bi se tek trebala emitirati, a AMC je već odobrio produžetak serije (UNILAD).

Što se tiče Netflixovog filma “El Camino: A Breaking Bad Movie”, čija radnja prati Heisenbergovog partnera, Jesseja Pinkmana, samo u prvih sedmicu dana je pogledan više od 25 miliona puta. Uspjeh ovih serijala svjedoči o popularnosti Breaking Bada, koja ne jenjava ni šest godina od završetka serije.