Objavljen poster filma “Spencer” koji govori o životu princeze Diane

Poster filma “Spencer” koji govori o životu princeze Diane je objavljen. Glavnu ulogu tumači Kristen Stewart, a premijera se očekuje na Venecijanskom festivalu koji će se održati 3. septembra.

Film govori o vikendu koji je Diana provela u Sandringhamu tokom božićnih praznika 1991. godine. Tada je donijela odluku da se razvede od princa Charlesa.

“Decembar 1991. godine: Brak princa i princeze od Walesa odavno se počeo raspadati. Iako postoje glasine o aferama i razvodu, tokom praznika mora vladati mir. Jede se, pije i lovi. Diana zna da će se uskoro sve promijeniti”, navedeno je u sinopsisu.

Stewart je na plakatu uplakana i nosi bijelu haljinu, koja donekle podsjeća na onu koju je nosila Diana. Dizajnirali su je David i Elizabeth Emanuel.

“Spencer” je režirao Pablo Larraín, a scenarij je napisao Steven Knight. Muziku je radio Jonnyju Greenwood iz grupe Radiohead.

Glumica je prošle godine govorila o tome koliko joj znači ova uloga.

“Ovo je jedna od najtužnijih priča ikada i ne želim samo glumiti Dianu, želim se upoznati sa svakim aspektom njenog života. Vrlo sam uzbuđena zbog ovog filma”, rekla je Stewart.