Naomi Watts bit će zvijezda nove serije bazirane na “Game of Thrones”

U predstojećoj seriji baziranoj na popularnom djelu “Game of Thrones” Naomi Watts će se uskoro iz velike obožavateljice ove serije pretvoriti u jednu od njenih glavnih uloga, piše Deadline.

Watts će glumiti karizmatičnu članicu visokog društva koja skriva mračnu tajnu. Nažalost, drugi detalji o njenoj ulozi još uvijek su strogo čuvani u tajnosti, kao i ostali detalji vezani za seriju i njenu povezanost s trenutnom serijom “Game of Thrones”.

Za scenarij serije zadužena je Jane Goldman, čija će radnja biti smještena hiljadama godina prije događaja u trenutnoj seriji “Game of Thrones”.

HBO i producenti otkrili su samo mali detalj, a to je da će nova serija otkriti kako historija Westerosa nije priča za koju mislimo da je znamo, nagovještavajući da bi mogla otvoriti nova vrata za proširenje franšize.

Prema riječima predsjednika programa HBO Caseya Bloyusa, to će i dalje biti serija s više glavnih likova.

“Bit će jakih ženskih likova, ali to je ansambl, tu su i muškarci i žene. Jane je dobra scenaristica, ne želimo je limitirati na pisanje samo ženskih glavnih likova. Postoje razne vrlo komplicirane glavne uloge”, kazao je Bloyus za Deadline u julu ove godine.