Moda pod palmama

Moda pod palmama


Sve poznatiji njemački designer Phillipp Plein je u svojoj vili smještenoj na obroncima Cannesa, organizirao modnu smotru s upečatljivom notom “frock’n’rolla”. Pored manekenki podijumom sa crvenim tepihom, prošetala je Paris Hilton uz novog prijatelja Chrisa Zylkea. Odjevena u elegantnu, crnu opravu nosila je dobro zavezane čizme. Pratitelj je odjenuo aligatorski kaputić u bijelim i ružičastim nijansama.

Glavna zamisao ove “cruise” kolekcije bio je jedinstven slikarski podvig jer se odjeća manekeni naslikavala direktno, dok su šetale postoljem. Tepih je nakon manifestacije upučen na čišćenje. Nekoliko puta se pojavio američki graficar, poznat kao autor “Monopoly Mana”. Ličnost je nadahnuta Bernardom Madoffom, bankarom što izdržava zatvorsku kaznu od 150 godina! Okolnost ne iznenađuje jer se u Cannesu za trajanja Festivala, skupio značajan broj sumnjivih milijunaša.

U prvom redu je sjedila Eva Longoria sa veoma mondenskim suprugom Pepe Bastonom. Glumica je nosila Kleinovu haljinu i primjetljivu dijamantsku narukvicu, kuće Damiani.

Uglavnom, odjeća je bila izrazito “punch”, sa biljnim uzorcima, kaki kišnim kaputićima, klasičnim lobanjama od šljokica ili trapericama od jelenje kože sa slonovim završetcima, što je djelovalo jako funky. Muškarci su nosili masne, crne hlaće, spuštenog pojasa i rublje sa printanim dollarima na koje su dirktno odijevali, blazere od bijele kože.

Pored atraktivnosti smotre, nije bilo teško prepoznati izvore nadahnuća popularnog kreatora. Ne treba biti modni stručnjak pa se prisjetiti kako je Alessandro Michele iz kuće Gucci, već pokazao drugog, newyorkskog grafičara poznatog kao Gucci Ghost. Biljni motivi podsjećaju na kreacije Dolce&Gabbane a vezene traperice su kopije branda DSquared2.

Jedino se ne može negirati kreatorska poletnost. Značajno je da Plein posjeduje osobni potpis kojim kolekcija odiše. Designerov stil je prepoznatljiv i osoban.

Džana Mujadžić