mix

Matt Damon se rasplakao zbog ovacija koje je dobio nakon premijere filma u Cannesu

Glumac Matt Damon rasplakao se nakon petominutnih ovacija koje su uslijedile poslije sinoćnje premijere njegovog filma “Stillwater” na Filmskom festivalu u Cannesu, prenose mediji.

Pedesetogodišnji glumac pojavio se na festivalu u četvrtak navečer sa ekipom filma “Stillwater”, koji je režiraoTom McCarthy.

Damon je dobio ovacije i prije samog filma, dok je polako ulazio u pozorište i pozirao za fotografije obožavatelja te potpisivao autograme. U jednom momentu je izvadio telefon kako bi snimio ovacije koje su mu priredili.

U filmu glumi građevinskog radnika iz Oklahome čija je kći (Abigail Breslin) zatvorena zbog ubistva u Francuskoj, nakon što je osuđena za ubistvo svoje bivše djevojke tokom studija u inostranstvu. Kako se godine i skupi advokati zbrajaju, Damonov lik Bill Baker neumorno radi na dokazivanju nevinosti svog djeteta i usput se sprijatelji sa samohranom majkom (Camille Cottin) i njenom kćerkom (Lilou Siauvaud).

Po završetku filma, dobio je još jedan aplauz – publika je aplaudirala još pet minuta za Damona i njegove kolege koji su radili na filmu, što je glumca dovelo do suza.
Na press konferenciji kazao je kako su ga sinoć prepravile emocije te kako mu je izuzetno drago što se nalazi u Cannesu.

Iako filmaši obično ne drže govore nakon premijere na ovom festivalu, reditelj McCarthy je prekršio tradiciju i preuzeo mikrofon nakon završetka filma “Stillwater”.

“Prezadovoljan sam što sam ovdje, toliko sam pod utjecajem kinematografije ove zemlje i Evrope. Tako je inspirativno predstaviti film ovoj neverovatnoj publici u ovom kultnom pozorištu”, rekao je McCarthy.

Nakon pauze zbog pandemije, 74. izdanje festivala ove sedmice obilježilo je dirljivo okupljanje globalne filmske zajednice.

Film “Annette” koji je otvorio festival, a u kojem glume Adam Driver i Marion Cotillard, također je izazvao ovacije, što se činilo i kao proslava povratka u Cannes.