Vijesti

Matthew Perry pronađen mrtav u svojoj kući u Los Angelesu

Matthew Perry, holivudski glumac koji je najpoznatiji po ulozi Chandlera u kultnoj seriji “Prijatelji”, umro je u 54. godini, objavili su američki mediji. 

Prema medijskim izvještajima, glumac je pronađen mrtav u svojoj kući u Los Angelesu. Policijski izvještaji ukazuju na to da se utopio. Tijelo je pronađeno u jacuzziju.

Glumac je ranije tokom jutra bio na sportskim aktivnostima te otišao kući. Mrtvog ga je pronašao njegov asistent te je pozvao pomoć, međutim nije mu bilo spasa. 

Perry je bio najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u seriji “Prijatelji”, koja se prikazivala 10 sezona na NBC-ju od 1994. do 2004. a koja je i danas vrlo popularna.

Izvori su za TMZ rekli da su hitne službe požurile u dom slavnog glumca na poziv zbog srčanog zastoja. Perry je pronađen u svom jacuzziju i zasad nema sumnji da se radi o kriminalnom djelu.

Perry se proslavio glumeći Chandlera Binga u popularnom sitkomu iz 90-ih “Prijatelji” od 1994. do 2004. godine.

Tri godine nakon premijere serije glumac je doživio nesreću na vodenom skuteru koja je započela njegove probleme s ovisnošću, jer je postao ovisan o lijekovima protiv bolova.

Prošle je godine objavio i svoje šokantne memoare “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, u kojima je opisao svoju desetljećima dugu ovisnost o alkoholu i drogama.

Perry – koji je procijenio da je potrošio 9 miliona dolara na liječenje od ovisnosti – napisao je da je prije nekoliko godina zamalo umro uzimajući 55 tableta Vicodina i litru votke dnevno.

Napišite komentar