Manekenka velikog broja, prvi put zaštitno lice jesenje H&M kolekcije

ashley-grahamSretni i uspješni u različitostima

Daleko od photoshoopa i razornih dijeta što uzroćavaju preranu smrt, američka manekenka i top model Ashley Graham već dugo, uspješno pokazuje da i obla žena može biti glamourozna i sexy. Prvi put u historiji današnjeg fashiona jedna slavna marka upošljava manekenku velikog broja, kao zaštitno lice svoje modne kolekcije. Švedski H&M je i prvak reciklirane odjeće a uposlio je oblu manekenku i u “Kolekciju MH Studio” pa buckasta Graham figurira u novom “lookbook”-u branda.
“Želimo njegovati različitosti naše međunarodne klijentele”- objavili su odgovorni labela.

Smotra H&M Studio jesen-zima 2016/2017 u kojoj je manekenka učestvovala, srušila je generacijske, spolne i etničke prepreke jer su predstavljeni transpolni modeli Hari Nef, Amber Valleta, Pat Cleverh ili Jurdan Dunn. Nova modna politika švedskog magnata je izbjegavanje jednog tipa žena i unikatnih silueta.
S Ashley su po podiju šetale Karly Loyce porijeklom sa Martiniquea, ili Koreanka plave kose, Soo Joo Park. Kolekcija je sastavljena od klasičnih i strukturalnih linija, podvučenim kao švedsko naslijedstvo a istaknute naramenice i teatralne odijevne diverzije, kao i posebni modni dodaci, nadahnuti su argentiskim-vitezovima!

Kolekcija će biti dostupna on-line i u 200 prodavaonica poznatog branda otvorenim na četiri strane svijeta, od 8 rujna.

Džana Mujadžić