Vijesti

Nova H&M kolekcija inspirisana Zuckerbergom ?

h-and-m-markPored toga što ga svijet poznaje kao osnivača Facebooka, Mark Zuckerberg, poznat je po svom minimalističkom načinu oblačenja. Naime, sve što Zuckerberg inače nosi na posao jesu obične farmerice i siva pamučna majica kratkih rukava.

Upravo ova jedinstvena i neobična navika inspirisala je kompaniju za proizvodnju odjeće H&M za lansiranje nove kolekcije zvane “Mark Zuckerberg” koju, pogodite – čine tek dva komada odjeće, siva pamučna majica i farmerice.

“Nova rodno neutralna, minimalistička kolekcija inpsirisana je Markovim uvjerenjem kako svaka, čak i najmanja odluka poput one šta ćete obući ili doručkovati ujutro crpi mentalnu energiju i staje na put obavljanju važnijih stvari. Iz tog je razloga moto ove kolekcije ‘Jedna stvar manje o kojoj treba razmišljati”, stoji na zvaničnoj stranici ove kolekcije.

Navodi se kako će kolekcija biti dostupna od 1. maja 2016. godine u 250 prodavnica širom svijeta, kao i online.

Ipak, budući da se nijedan podatak o ovoj kolekciji ne može pronaći na zvaničnim stranicama kompanije H&M, niti na Facebook profilu Marka Zuckerberga, pretpostavlja se da je riječ o prvoaprilskoj šali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)