Kontrolu nad Amazonom nakon razvoda MacKenzie prepustila Jeffu Bezosu

Jeff i MacKenzie Bezos službeno su razvedeni, a prema pisanju stranih medija MacKenzie je najbogatijem čovjeku na svijetu prepustila kontrolu nad 75 posto svojih akcija u Amazonu i sva prava glasa.

“Zahvalna sam što je razvod mog i Jeffovog braka završen uz međusobnu podršku i razumijevanje. Radujem se sljedećoj fazi našeg odnosa u kojoj ćemo biti roditelji i prijatelji”, navela je MacKenzie u službenoj izjavi.

Jeff i MacKenzie Bezos bili su u braku 25 godina, a MacKenzie mu je prepustila veći dio dionica u kompanijama koje je posjedovala. Prema pisanju CNN-a, MacKenzie će zadržati samo 25 posto dionica u Amazonu što predstavlja oko 4 posto udjela u kompaniji. Prema trenutnoj tržišnoj vrijednosti Amazona taj iznos se procjenjuje na 35 milijardi dolara.

“Sretna sam što su mu predala sve svoje interese u Washington Postu i Blue Originu te 75 posto naših Amazon dionica, plus kontrolu glasanja u mojim udjelima. Uradila sam to kako bih podržala njegovu kontinuiranu saradnju s timovima tih nevjerojatnih kompanija”, rekla je MacKenzie.

Jeff Bezos se oglasio na Twitteru poručujući da je zahvalan MacKenzie na njenoj podršci i isitčući da se raduje njihovom novom odnosu.

Podsjećamo, MacKenzie i Jeff su vijest o razvodu objavili u januaru ove godine nakon što su u javnost procurila informacije o Jeffovoj ljubavnoj aferi s televizijskom voditeljicom Lauren Sanchez.