Početna / Biografije / Jessie Lawrence Ferguson – Biografija

Jessie Lawrence Ferguson – Biografija

Američki glumac je glumac rođen u Bronx, u New Yorku, 8. juna 1942. godine, a umro je 26. aprila 2019. u 76. godini u Palmdaleu, u Californii.

Živio je tamo do sredine 1950-ih dok se nije preselio u Chicago, Illinois, a njegova prva glavna uloga bila je u Starskyu i Hutchu 1979. godine.

Ferguson je najpoznatiji po svojim ulogama u Boyz n the Hoodu i John Carpenter Prince of Darkness i Sam Raimi’s Darkman.

Imao je i uloge u Mikeu Hammeru: Ubistvo uzima sve, Star Trek: Sljedeća generacija, Avanture Buckaroo Banzai preko 8. dimenzije, cijelu noć i ribe koje su spasile Pittsburgh.

Filmografija
1979. The Onion Field
1979. The Fish That Saved Pittsburgh
1981. All Night Long
1983. Good-bye, Cruel World
1984. Amazons
1984. The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
1986. Neon Maniacs
1986. The Supernaturals
1987. Prince of Darkness
1988. The Presidio
1989. Mike Hammer: Murder Takes All
1990. Darkman
1991. Boyzn the Hood