Kerem Bürsin – Biografija

Turski je glumac rođen 4. juna 1987godine, poznat po ulozi u TV emisijama Güneşi Beklerken (2013-2014), Şeref Meselesi (2014-2015) i Sen Çal Kapımı (2019-2021).

Bürsin je živio u brojnim zemljama uključujući Škotsku, Indoneziju, UAE, Tursku, Maleziju i SAD. Sa 12 godina preselio se sa porodicom u Sjedinjene Države. Diplomirao je na odsjeku za marketinške komunikacije Emerson Collegea i pohađao časove glume dok je bio na univerzitetu. Izabran je za najboljeg pozorišnog glumca na takmičenju u srednjoj školi u SAD. Prije nego što je postao glumac, radio je kao vozač.

Bürsin se ranije pojavljivao u američkim TV filmovima, uključujući Sharktopus 2010. godine. 9. septembra 2013. pojavio se u Lineovoj reklami za aplikaciju za razmjenu društvenih poruka.

Bürsin je postao poznat svojom ulogom “Kerem Sayer” u kanalu D Güneşi Beklerken i portretirao je deformisanog blizanca lika po imenu “Güneş Sayer” u posljednjoj epizodi serije, zajedno s Hande Doğandemir U Çağanu Irmakov film Unutursam Fısılda igrao je ulogu muzičara po imenu Erhan.

Bürsin prati i holivudsko-tursku produkciju i radije koristi engleski i turski jezik u glumi. Takođe je osvojio međunarodnu nagradu za najboljeg glumca u Seulu. Bürsin je dobio glavnu ulogu “Serkan Bolat” u Sen Çal Kapımı (Kucaš na moja vrata) uz Hande Erçel . Seriju je producirao MF Yapım, režirali su Yusuf Pirhasan, Ender Mıhlar, Altan Dönmez, a scenario je napisala Ayşe Üner Kutlu. Premijerno je prikazan na FOX- u 8. jula 2020. godine i dobio je pozitivne kritike, kao i visoke ocjene.

Filmografija

2006. Četvrtak

2007. Strawberry Melancholy

2010. Wendigo

2010. Sharktopus

2013. Palata prokletih

2014. Unutursam Fısılda

2018. İyi Oyun

2018. Može Feda

2020. Eflatun

2006. Rozar Man

2007. The Architect

2008. Killian

Serije

2013. Güneşi Beklerken

2014. Ulan İstanbul

2014.-2015. Şeref Meselesi

2017. Bu Şehir Arkandan Gelecek

2018. Yaşayamayanlar

2018.-2019. Muhteșem İkili

2020.-2021. Aynen Aynen

2020.-2021. Sen Çal Kapımı

Ostavite komentar