Jessica Alba bi mogla postati jedna od najbogatijih žena u Silicijskoj dolini

jessica-alba-photos-hd

Uz pomoć privatnog biznisa za koji se odlučila Jessica Alba u kojem je danas veoma uspješna jer se vodila tim da je dobro biti glumac, ali treba misliti i na dalju budućnost.

Tako da njena kompanija Honest Company koja se bavi proizvodnjom ekoloških pelena i proizvoda za njegu kože na prirodnoj bazi, procjenjuje se da vrijedi blizu 1,52 milijarde eura.

Popularna glumica ima između 15 i 20 posto udjela u firmi, a kompanija kako se govori vjerovatno uskoro ide na prodaju, a zbog svoje vrijednosti Alba bi mogla postati bogatija za blizu 304 miliona eura čime bi postala jedna od najbogatijih žena u Silicijskoj dolini.

Njena kompanija Honest Company trenutno generira više od 268 miliona eura godišnjeg prihoda, što je velika suma novca kada se u obzir uzmu proizvodi koji se prodaju.

Tako da je Alba uspješna glumica, sretna supruga i brižna majka, a uz sve to i poduzetnica koja se na pokretanje kompanije odlučila kada je bila trudna, jer je htjela za svoju djecu osigurati samo prirodne materijale.