Vijesti

“Izvinite komšije, htjela sam da se ubijem!”

neda_arnericNeda Arnerić (63), koja je u nedjelju uveče pala s trećeg sprata zgrade u Dubljanskoj ulici na beogradskom Vračaru, mogla bi do kraja života da ostane prikovana za krevet i kolica. Proslavljena glumica povrijedila je tri vratna pršljena i hitno je smještena u Urgentni centar, gdje se ljekari bore za njen život.

Čuo sam da je neko vikao: „Upomoć!“ Izašao sam na terasu i vidio Nedino tijelo. Vidio sam da pomjera noge i ruke, ali da ne može da govori… U jednom momentu je samo izgovorila: „Izvinite, komšije, htjela sam da se ubijem!“ – prepričava komšija slavne glumice koji nije želio da se predstavi. On kaže da je Neda sve to možda izgovorila u šoku, nesvjesna šta se oko nje događa i objašnjava da njen suprug Milorad Neštrović nije silazio, ali je pozvao Hitnu pomoć.

Sličnu priču ispričao je i drugi svjedok nesreće, komšija koji je inače ljekar.

– Neda se baš osjećala na alkohol kad sam je stavio na dasku za peglanje – kaže komšija.

Neda je pala s terase stana u kom je živjela, s visine od desetak metara, na metalni limeni krov pomoćnog objekta u prizemlju zgrade, prenosi Avaz.

Glumica je zadobila prelom petog vratnog, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog pršljena, a ortoped dr Branko Sbutega za Kurir kaže da su povrede vratnog dijela kičme izuzetno bolne i opasne i da mogu dovesti do potpune nepokretnosti pacijenta od vrata nadole.

– Povrede vratnih pršljenova mogu dovesti do prekida kičmene moždine, što može dovesti do kvadriplegije – oduzetosti i ruku i nogu. Međutim, u ovom trenutku bez dovoljno podataka i analiza teško je reći u kakvom je stanju Arnerićeva. Treba vidjeti i da li pored povreda vratnog dijela kičme ima i druga oštećenja mekih organa i mekih tkiva. No, u svakom slučaju, sasvim je sigurno da je oporavak od povreda vratnih preloma dug i izuzetno bolan – zaključuje Sbutega, koji kaže da je moguće da pacijent ostane u budnom stanju nakon pada s trećeg sprata uprkos ovakvim ozbiljnim povredama.

U Urgentnom centru nisu željeli da komentarišu saznanja da će Neda ostati nepokretna, a anonimni izvor Kurira iz ove ustanove zabrinuto je poručio da se zbog ozbiljnosti povreda dovodi u pitanje i to – hoće li uopšte preživjeti.

Otišla da raširi veš

Podsjećamo na izjavu Nedinog supsruga. Neda i njen suprug nedjelju veče proveli su gledajući televiziju.

– Neda je došla s poslovnog sastanka povodom snimanja serije i požalila se da je umorna. Zajedno smo gledali Ðokovićev meč na televiziji, nakon čega je ona izašla na terasu da prostre veš. Ne znam šta se desilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala – rekao je Nedin muž.

Prijatelji i rođaci Nede Arnerić izjavili su policiji da ništa nije ukazivalo na to da bi slavna glumica mogla da digne ruku na sebe, niti da je patila od depresije ili nečeg sličnog što bi moglo da je navede na ovaj čin.

U Urgentni juče su Nedi u posjetu došli brat, snaha i bratanac. Niko od njih nije bio raspoložen da priča s novinarima, a dječak se rasplakao tokom razgovora s osobljem, prenosi Avaz.

– Tetkino stanje je gadno… Baš gadno – rekao je samo bratanac proslavljene glumice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)