George Clooney snima psihološki triler prema svjetskom bestseleru “Tangerka”

Radnja svjetskog bestselera “Tangerka” spisateljice Christine Mangan inspirisala je Georga Clooneyja da snimi psihološki triler koji će se bazirati na ovoj knjizi.

HOLLYWOOD, CA – JUNE 07: 46th AFI Life Achievement Award Recipient George Clooney attends American Film Institute’s 46th Life Achievement Award Gala Tribute to George Clooney at Dolby Theatre on June 7, 2018 in Hollywood, California. 390042 (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Turner )

Ova izuzetno napeta priča te njena radnja koja je smještena u egzotičnom Maroku pedesetih godina dvadesetog stoljeća potaknuli su američkog glumca i reditelja da licitira za filmska prava.

Navodno bi jedna od uloga u filmu pripala fantastičnoj Scarlett Johansson, javljaju strani mediji.

Prvjenac autorice Mangan nazvan “Tangerka” privukao je veliku pažnju čitatelja. Roman započinje prizorom trojice muškaraca koji izvlače tijelo iz mora. U nastavku dvije žene naizmjenično pripovijedaju priču koja čitateljima pruža psihološki kompleksan odgovor na pitanje kome pripada izvučeno tijelo i kako je završilo u vodi.

U centru radnje smještene su bogata i nesigurna žena Alice Shipley te tajanstvena i mračna Lucy koje su razvile pomalo posesivno prijateljstvo.
“Toliko laži, spletki i neiskrenosti da kroz vas prolaze trnci. Obilje jeze dok slutnja curi sa svake stranice”, riječi su kojima je Washington Post opisao roman.

Magazin The Times prozvao je roman savršenim spojem “Djevojke u vlaku” i “Talentiranoga gospodina Ripleyja”.

Nije poznato više detalja o filmskoj adaptaciji “Tangerke”, ali filmski kritičari nadaju se odličnoj Clooneyjevoj ekranizaciji napete priče iz Maroka.