Dolaze nam loše kritike za film ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’

Prve recenzije za film ‘Batman v Superman: Dawn of Justice“, nisu baš bile blage prema ovom filmu.
Pohvaljeni su vizualni efekti, muzika i nekoliko centralnih nastupa u filmu, ali je krtikovana radnja i pravljenje ‘kanema temeljca’ za sljedeći dio filma ‘Man of Steel’.

Robbie Collin je za The Telegraph napisao da je priča u filmu nepovezano struktuirana, a da se radnja naizgled odvija jasno i sa svrhom, te dodao i to da ‘gunđanje u filmu čini se kao da traje zauvijek’.

Chris Nashawaty je napisao u svojoj recenziji za Entertainment Weekly: “‘Dawn of Justice” počinje kao intrigantna meditacija oko dva superheroja koji se previše okreću ljudskim emocijama: mržnja iz straha od nepoznatog. Dva i pol sata kasnije radnja se odvija negdje daleko od toga ali u isto vrijeme, veoma slično. “

SlashFilm je imao dosta pohvala za film rekavši: “Zack Snyder zna kako pokrenuti film s praskom… ‘Batman v Superman’ se ne razlikuje od prethodnih Snyder-ovih filmova, i nudi nam vizualni užitak”.
Međutim, recenzija otkriva i  razočaravajući podatak o filmu, o sukobu između Batmana i Supermana, te dodaju da ukoliko idete u kino da biste gledali kako se Batman bori protiv Supermana, onda ćete sigurno biti razočarani. Jer u filmu ima samo nekoliko minuta njihove međusobne borbe, te tek duboko u filmu ponovo ih možete vidjeti u borbi.

batman-v-superman-dawn-of-justice-05Empire Magazine je za ulogu Bena Afflecka kao Dark Knighta, napisao kako je Affleck lijepo odradio svoju ulogu, te da odiše umorom kao “jedini čovjek koji može da preživi film Gigli”.

Na Gal Gadot performansu IGN-ov Jim Vejvoda kaže da Gal Gadot ispada kao fin izbor za Wonder Woman, iako je njeno vrijeme na filmu ograničeno u svemu.
“Na žalost, ona zapravo nema nikakve interakcije sa Clark Kent-om ili Superman-om sve do Doomsday bitke, koja njih troje ujedinjuje. U stvari, ne sećam se da su Superman i Wonder Woman zapravo uopšte progovorili jedno sa drugim”.

Kritičari nisu bili tako ljubazni sa Jesse Eisenberg-om u ulozi Lex Luthora, te je The Hollywood Reporter-ov Todd McCarthy napisao: “Svečana, grandiozna atmosfera je ozbiljno narušena od Luthor-a, kojeg glumi Eisenberg kao privilegovani high-tech guru, te kada biste uzeli glumca Mark-a Zuckerberg-a on bi u za Eisenberga bio oličenje stila i manira.”

https://youtu.be/eX_iASz1Si8