Box OfficeVijesti

Drastično opala zarada filma ‘Batman protiv Supermana’

batman-v-supermanBatman v Superman: Dawn of Justice‘ nije uspio dugo da se zadrži na vrhu box office-a, i nastavi da zarađuje novce kao što je to bio slučaj prethodnih mjeseci sa filmovima ‘Star Wars: The Force Awakens‘ i ‘Deadpool‘.

‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ zaradio je samo 15,4 miliona dolara u američkim kinima prošli petak. Film se prikazuje u  4,256 kina. Do sada je u američkim kinima uspio da zaradi 224.4 miliona dolara, što bi bila impresivna zarada za neki manji film, ali ne i za ovaj.
‘Batman v Superman’ pretprošli petak zaradio je 81.6 miliona dolara u američkim kinima, te zarada od prošlog petka koja iznosi 15,4 miliona dolara predstavlja pad zarade od 70%.

Ali nije jedino ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ doživio ovako drastičan pad zarade. Film ‘Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2’ doživio je pad od 72%, dok je film ‘The Twilight Saga: New Moon’ doživio pad od 70%.

‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ još uvijek ‘skuplja prašinu’ u međunarodnim kinima, zaradivši prošli petak 19, 1 milion dolara. Ovim se zarada filma u ostatku svijeta popela na 363.4 miliona dolara, pa ukupno širom svijeta film je ostvario zaradu od 587.8 miliona dolara.
Time je zauzeo tek treću poziciju po gledanosti u 2016. godini. Ispred njega su ‘Zootopia‘, sa zaradom od 727 miliona dolara širom svijeta, i ‘Deadpool‘ sa zaradom od 747.4 miliona dolara širom svijeta.

Budžet filma ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ iznosio je 250 miliona dolara, prije nego je krenula promotivna kampanja, te se sa kampanjom trošak filma popeo na 400 miliona dolara. Govori se kako film mora da zaradi 1 milijardu prije nego Warner Bros. počne da prikuplja profit.
Sa padom zarade od 70% već u drugom vikendu prikazivanja, izgledi za takvu zaradu su jako mali, jer u kina već pristižu novi naslovi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)