Cvitešić osvojila Oliviera za najbolju glumicu u mjuziklu

Zrinka Cvitešić proglašena je najboljom glumicom u mjuziklu na dodjeli najvažnije britanske pozorišne nagrade Olivier, održanoj sinoć u Kraljevskoj operi u Londonu.“Hvala vam što ste mi potvrdili da sam donijela dobru odluku kad sam odlučila da se neću bojati pozornice na West Endu”, rekla je, kako prenosi danas HRT, preuzimajući to veliko priznanje.

“Ne znam jeste li svjesni toga, ali upravo ste promijenili hrvatsku historiju, njezine su riječi koje prenosi portal BBC-a.

Mjuzikl ‘Once’, za koji je glumica i bila nominovana, bio je u konkurenciji za tu prestižnu nagradu u šest kategorija, a osvojio ju je u kategoriji izuzetnih postignuća u muzici.

Produkcija je nastala prema niskobudžetnom filmu koji je prije nekoliko godina osvojio Oscara, a uprizorenje te priče na londonskom West Endu već je nanizalo mnoge nagrade, među kojima je neke osvojila upravo Zrinka Cvitešić.

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Gavin Creel za ulogu u najboljem novom mjuziklu Knjiga Mormona, koji je osvojio nagrade u četiri kategorije.

Bh-vjesnik.blogspot.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *