Čista desetka na IMDb-u za posljednju prikazanu epizodu ‘Igre prijestolja’

jon_snowDeveta epizoda megapopularne serije ‘Igra prijestolja‘ (Game of Thrones) dobila je čistu desetku na IMDb-u, a glasalo je 62.778 ljudi. Ovo je najbolji IMDb rating koji ima neka epizoda ‘Igre prijestolja’.

Mogući SPOILERI!

Deveta epizoda šeste sezone se naziva ‘Bitka kopiladi’ (Battle of the Bastards), a donijela je fanovima sve ono što su čekali godinama. Prvi smo put vidjeli tri Daenerysina zmaja u borbi (Drakharis!), a vidjeli smo i ne jednu, već nekoliko epskih bitki, što je nešto nikad prije zabilježeno u jednoj TV seriji. Također, sudar armija Jona Snowa i Ramseya Boltona spektakularna je produkcija, ravna onoj iz filmskih blockbustera i dosta podsjeća na oskarom nagrađene scene iz trilogije Gospodara prstenova.

Redatelj epizode, Miguel Sapochnik, kazao je kako je inspiraciju za bitku za Winterfell našao u historiji – inspirirala ga je Bitka kod Kane iz 216. godine pne, koju su Rimljani vodili protiv Kartažana, koje je predvodio slavni Hanibal.

Epizoda je imala i nekoliko failova – poput toga, kako se onako brojna armija iz Valea približila Ramseyu, bez da je on primijetio ili zašto Rickon Stark nije trčao „cik-cak“.

Pogledajte kako su fanovi reagirali na najbolje scene ove epizode:

  • 1
  • 2
  • 3