Britney Spears ponovo na sudu s ocem

Advokat Britney Spears traži od suca koji je nadležan u sporu oko skrbništva da ukloni njenog oca Jamieja Spearsa kao zakonskog staratelja pjevačice te da ga trajno zamijeni Jodi Montgomery.

Zahtjev je stigao u obliku peticije koju je advokat Samuel D. Ingham III podnio u utorak navečer na Višem sudu u Los Angelesu.

Jamie Spears je bio skrbnik pjevačice kao i njene imovine od 2008. godine, a Montgomery je imala privremeno starateljstvo nad pjevačicom otkako je otac odstupio sa pozicije zbog zdravstvenih problema u septembru 2019. godine.

Kako CNN navodi u prijavi na sudu stoji da se advokat poziva na odluku donesenu 10. oktobra 2014. kojom se utvrđuje da Britney Spears “nije sposobna da pristane na bilo koji oblik liječenja” kao razlog zašto bi Montgomery trebala preuzeti potpunu nadležnost nad pjevačicom i njenom imovinom.

U prijavi se traži da Montgomery, pored uvida u Spearsin medicinski karton, ima mogućnost “regulisati i ograničavati posjete pjevačici na bilo koji način”, osim sastanka s Inghamom. Također se traži da Montgomery može odrediti tjelohranitelje i osobe koje će brinuti o pjevačici.

Ingham je prvi put podnio zahtjev za službeno uklanjanje Jamiea Spearsa kao skrbnika prošlog augusta. Međutim, Spears je zadržao nadležnost nad kćerkinom imovinom, ali u saradnji sa privatnom firmom Bessemer Trust koju je odredio sud.

Interes za starateljstvo i poziciju pjevačice pojačao se nakon dokumentarca New York Timesa “Framing Britney Spears” koji je objavljen u februaru ove godine. Brojne poznate osobe i njeni obožavatelji zalagali su se za Spears na društvenim mrežama koristeći hešteg #FreeBritney.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *