Bill Cosby ide u zatvor

bill-cosbyWilliam Henry “Bill” Cosby, Jr. (rođen 12. jul 1937) je američki stand-up komičar, glumac, i autor.
Cosby je startao u stand-up komedijama  u San Francisku, a zatim dobio glavnu ulogu 1960-ih u emisiji ‘I Spy’. U toku svoje prve dvije sezone, bio je i redovan na dječijoj televizijskoj seriji ‘The Electric Company’.

Protiv Bill Cosbya su 2005. godine podignute optužnice od strane Andree Constand koja ga je tužila da ju je drogirao i silovao.
Cosby je tada na suđenju, pod zakletvom, priznao da je imao seksualni odnos s Andreom, ali je tvrdio da ga je imao uz njezin pristanak.

Sadašnji tužitelj ponovno je otvorio slučaj, nakon što je više od 50 žena optužilo ga da ih je drogirao i seksualno iskoristio kada su bile tinejdžerice ili nešto starije.

Andrea je bivša voditeljica ženskog košarkaškog kluba na fakultetu Temple na kojem je i Cosby studirao, sprijateljila se sa komičarem 2002. godine te je često odlazila u njegovu vilu na druženje, sve dok je nije, kako ona tvrdi, seksualno napastovao.

Slučaj je ponovo otvoren i Bill će večeras biti uhapšen iza 16 sati po njihovom vremenu, odnosno 23 po našem.

– Sada imamo dovoljno jake dokaze da nastavimo s tužbom – rekli su tužitelji okruga Montgomery na konferenciji za novinare.