Arnold Schwarzenegger govori o optužbama Elize Dushku

Arnold Schwarzenegger je govorio o optužbama njegove kolegice iz filma “True Lies” Elize Dushku, koja je optužila filmskog koordinatora za zlostavljanje kada je imala 12 godina.

Dushku je glumila kćerku Schwarzenegger-a i Jamie Lee Curtis u filmu iz 1994. godine.

Na njenoj službenoj stranici Facebook tokom vikenda, Dushku je napisala da je zlostavljao koordinator za film, Joel Kramer.

“Odavno se borim sa tim kako i kada da otkrijem istinu, ako to ikada i uradim”, napisala je u subotu. “Tada sam podijelila ono što mi se dogodilo sa svojim roditeljima, prijateljima i mojim bratom. Tada niko nije bio spreman za tu tabu temu, niti sam bila i ja”.

Kramer je porekao navode u e-poruci CNN-u, nazvavši ih “dobro oblikovanim izmišljotinama”.

“Ne razumijem što je motivisalo gospođu Dushku da izjavi ovo i nadam se da će ispraviti ovu nepravdu kako ne bih uprljala moje ime”, napisao je. “Razumijem da je kultura u Hollywoodu kroz historiju nepoštena prema ženama, a ja pozdravljam i podržavam žene koje ukazuju na tu nepravdu, ali je nepravda, međutim, da ta nova kultura dopušta osobi da uništi život pojedinca s lažnim optužbama. ”

U ponedjeljak, Schwarzenegger je odgovorio na tweet Tom Arnold-a, koji je napisao: “Obećavam vam da će @ JimCameron @Schwarzenegger @jamieleecurtis učinit nešto. Svi volimo i ponosimo se sa @elizadushku #metoo”.

Zvijezda “Terminator-a” je izjavila:

“Tom, možes se kladiti da ćemo svi mi učiniti nešto”, rekao je u ponedjeljak. “Šokiran sam i tužan zbog Elize, ali sam i ponosan na nju – osim što je veliki talenat i nevjerojatna žena, ona je tako hrabra.”

Kada ga je CNN kontaktirao za dodatne komentare, zastupnik Schwarzenegger-a kaže kako tweet govori za sebe. Međutim, davno prije #MeToo pokreta, bivši guverner Kalifornije suočio se s tvrdnjama za zlostavljanje 2003. godine od prije tri decenije. Schwarzenegger je negirao sve optužbe i izvinio se zbog lošeg ponašanja.