mix

Arnold Schwarzenegger donirao milion dolara za nabavku medicinske opreme u SAD-u

Poznati glumac Arnold Schwarzenegger odlučio je donirati milion dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa, a svoj je novac proslijedio fondaciji Flexport čiji je cilj prikupiti 5 miliona dolara kako bi nabavili potrebnu medicinsku opremu za bolnice u SAD-u.

Osim donacije, glumac je podijelio i link pozvavši tako ljude da doniraju novac kako bi se cilj od pet miliona dolara dostigao što prije.

“Nikad nisam bio za sjedenje na kauču i žaljenje zbog neke situacije. Oduvijek vjerujem da se svi trebamo uključiti i popraviti situaciju. Ovo je samo jedan od načina da podržimo naše heroje u bolnicama, a ja sam ponosan što sam dio cijele ove priče i što mogu pomoći”, rekao je Schwarzenegger.

Na koncu je dodao kako smatra kako su ljekari, medicinske sestre i ostali uposlenici bolnice pravi heroji, dok je on ipak samo heroj akcijskih filmova.

“Kad se uzme u obzir koliko posla oni završavaju kako bi nas održali sigurnima, kupovina nekoliko maski je najmanje što mogu uraditi da im se odužim za sve to”, rekao je glumac.