Vijesti

Američka glumica Cindy Morgan pronađena mrtva u njenom domu

Cindy Morgan, glumica koja se proslavila na platnu s Chevyjem Chaseom i Billom Murrayem u ‘Caddyshacku‘, umrla je u 69. godini. Ured šerifa okruga Palm Beach potvrdio je njenu smrt za TMZ u subotu ističući da je umrla u svom domu prirodnom smrću.

Prema šerifovom uredu, Morganina cimerica nazvala je policiju 30. decembra nakon što se vratila kući s odmora, a glumica se nije javljala kad joj je pokucala na vrata. Nije jasno kada je tačno umrla, ali je moglo proći nekoliko dana prije nego što je njezino tijelo otkriveno.

Odlučila je pozvati policiju u pomoć nakon što je osjetila jak miris koji je dolazio iz sobe, a policija je otkrila tijelo u spavaćoj sobi. Zasad se ne sumnja na prekršaj iako je istraga navodno u toku.

Morgan je bila najpoznatija po svojoj ulozi u ‘Caddyshacku’ kao Lacey Underall. “Caddyshack je bio moj prvi film. U početku nisam imala što izgubiti na audiciji. Bilo je zabavno. Pogledaj ih u oči, učini ono što mnoge žene znaju …”, ispričala je 2012. u jednom intervjuu.

Također je imala glavnu ulogu u naučnofantastičnom klasiku ‘Tron (1982)‘ kao Lora, kompjuterska programerka u stvarnom svijetu, i kao Yori, njezin alter ego u kompjuterski generiranom svijetu filma.

Izvan glume Morgan je bila strastvena prema svom radu s veteranima američke vojske koji su bili u ratu u Afganistanu i Iraku. Radila je s njima kako bi pomogla ublažiti finansijske poteškoće s kojima se suočavaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)