Filmske vijestiVijesti

Zvanično: Tom Hardy će glumiti u filmu o ratu u Bosni i Hercegovini

Proslavljeni filmski glumac Tom Hardy će i producirati i igrati glavnu ulogu u ratnom filmu o Bosni i Hercegovini “My war gone by, I miss it”, prenosi Variety.

Film “Moj rat je prošao, nedostaje mi” biće zasnovan na istoimenoj knjizi iz 1999. godine, napisanoj od strane engleskog novinara i ratnog dopisnika Anthony Lloyda.

Lloyd je u knjizi objavio utiske iz rata u BiH, iz kojeg je izvještavao, a u cijelu priču je umiješao i svoju životnu priču i iskustva iz britanske vojske. Režiju i produkciju će raditi Gavin O’Connor, a ekipi će se pridružiti i Scott LaStaiti.

Hardy je rekao da je film “My war gone by, I miss it” brutalna i osjetljiva priča koja se bavi i prirodom zavisnosti i iskustvom rata.

“Anthonyeva priča me je pogodila i riječima i iskustvima, i mislim da prenosi važan glas i važnu priču”, rekao je Hardy.

Rođen u istaknutoj porodici okrenutoj vojnoj tradiciji, podignutoj na priče o ratnim i predacima heroima, Anthony Lloyd je žudio da dožive rat na glavnoj liniji fronta.

Napustio je Englesku sa 26 godina kako bi dokumentovao ratni sukob u BiH.

Posljednji film u kojem glumi Hardy je “Dunkirk”. Film se upravo prikazuje u kinima, i bio je najgledaniji film protekli vikend u Americi.
Glumac je poznat i po svojim ulogama u filmovima ‘The Revenant‘, ‘Mad Max: Fury Road‘, ‘The Drop‘, ‘The Dark Knight Rises‘, ‘Lawless‘, ‘This Means War’, ‘Warrior‘, ‘Bronson‘, i dr.