Završena dodjela Zlatne maline: Film “Music” proglašen najgorim u tri kategorije

Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatne maline dominirao je film “Music” pjevačice Sie, koji je proglašen najgorim u tri kategorije.

“Music” je žestoko kritiziran zbog načina prikazivanja autizma, a odnio je tri nagrade, uključujući nagradu za najgoru rediteljicu, zatim najgoru glumicu Kate Hudson i najgoru sporednu glumicu Maddie Ziegler.

Borat Subsequent Moviefilm” koji je nominovan u dvije kategorije za nagradu Oscar, proglašen je najgorim u dvije kategorije zbog nastupa Rudyja Giulianija, bivšeg gradonačelnika New Yorka. Guilani je osvojio nagradu za najgoreg sporednog glumca i najgoru kombinaciju na ekranu.

Erotski film “365 dana“, koji je bio jedan od najpopularnijih u toku prethodne godine, ali istovremeno i jedan od najviše kritikovanih, osvojio samo jednu nagradu – za najgori scenarij.

Film “Dolittle” u kojem glavnu ulogu tumači Robert Downey Jr. osvojio je nagradu za najgori remake u prethodnoj godini.

Dokumentarni film “Absolute Proof” osvojio je nagradu za najgori film, a Mike Wendel za ulogu u ovom ostvarenju proglašen je najgorim glumcem za prethodnu godinu.

Dodjela “Zlatne maline” tradicionalno prethodi dodjeli Oscara koja će se ove godine održati u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Ostavite komentar