Zak Penn : Novi Matrix neće biti ni remake ni reboot, već originalan dio iz serijala

Prije nekoliko dana u javnosti se pojavila vijest kako Warner Bros. radi na reboot verziji filma ‘The Matrix’, sa Zak Penn-om koji piše scenario. Sada je Penn na Twitteru napisao da novi Matrix na kojem on upravo radi neće biti ni reboot ni remake, već prije nastavak filma ili film koji prethodi prvom dijelu filma iz serijala ‘The Matrix’.


‘Sve što sada mogu da kažem je da niti ko želi niti ko treba da radi REBOOT Matrixa’
, napisao je Penn. ‘Ne mogu davati više komentara osim da ‘’reboot’ i ‘remake’ ne mogu se vezati uz novog Matrixa. Da li ja želim da vidim nove filmove koji se odvijaju u svijetu Matrixa ? Da. Zato što je briljantan, i stvara velike priče…’, napisao je Penn.

Studio je izjavio da želi da Michael B. Jordan igra glavnu ulogu, ali ništa još nije potvrđeno pa je rano govoriti o tome. Originalni film su radili The Wachowski, i smatra se jednim od najvažnijih SF filmova svih vremena. Koliko je za sada poznato Wachowski nisu uključeni u novi projekt.

Film se u kinima pojavio 1999. godine, i ponudio nam je efekte koje nismo nikada prije vidjeli u filmovima, kao što su usporeni prikaz leta metka, poznat kao “bullet time”.

The Matrix je priča o Neo-u (Keanu Reeves), hakeru koji otkriva stvaran svijet, i koji shvata da sve što je do tada percipirao kao stvarnost, ustvari je kompjuterski program.

Nakon prvog filma snimljena su još dva nastavka: The Matrix Reloaded 2003. godine, i The Matrix Revolutions, koji se pojavio u kinima 6 mjeseci nakon drugog dijela filma.
‘The Animatrix’ je animirana antologija bazirana na igranim filmovima, i pojavila se u kinima takođe 2003. godine.
Postoji i nekoliko video igrica, animiranih filmova i stripova koji su bazirani na filmu.