Za 24 sata 112 miliona pregleda novog trailera za nastavak filma ‘Ratovi zvijezda’

star-warsNovi trailer za nastavak filma ‘Ratovi zvijezda’, ‘Star Wars: The Force Awakens‘ pregledan je više od 112 miliona puta za samo 24 sata, prenio je Lucasfilm.

Disney je potvrdio da je ovo rekordan proj pregleda jednog trailera u roku od 24 sata.

Prodaja ulaznica koja je počela nakon što je trailer debitirao u ponedjeljak, oborila je brojne rekorde, i postavila novi rekord kada je u pitanju prodaja ulaznica u roku od 24 sata. U Velikoj Britaniji, više od 200.000 ulaznica prodano je u prvom danu. Nekoliko sajtova koji se bave prodajom ulaznica naprosto su pali zbog prevelikog broja posjetilaca.

Prvi teaser trailer, koji je premijerno prikazan 28. novembra 2014 godine, zabilježio je 55 miliona pregleda u prva 24 sata i 110 miliona pregleda u prvih 12 dana. Drugi trailer, koji je debitovao u aprilu 2015. godine, zabilježio je 88 miliona pregleda u prva 24 sata i 145 miliona u prvoj sedmici..

Film, u režiji JJ Abramsa, će se u kinima pojaviti 18. decembra ove godine, a u filmu glavne uloge igraju: Oscar Isaac, Daisy Ridley, John Boyega, Lupita Nyong’o, Adam Driver, Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill….