Vlado Georgiev: Nisam rekao ništa loše protiv BiH

vladoVlado je otvoreno pismo objavio na svom Facebook fun pageu, a u nastavku ga prenosimo u cjelosti.

“Imam potrebu da se obratim ljudima koji nisu kao vi i koji za razliku od vas razmišljaju. Baš zato ću se prvo obratiti vama (hejterima)i staviti tačku na vaše ostrašćene komentare.

To što sam opsovao Brammertza koji je unaprijed zakazanim terminom presude (u koju ne ulazim niti sam je pominjao, ali vi jeste) na godišnjicu NATO bombardovanja SR Jugoslavjie (Srbije i Crne Gore), smatram prstom u oko nama koji smo bombardovani te 1999. godine 78 dana. Civile i žrtve kao i svu štetu i kontaminaciju neću navoditi, imate sve podatke na internetu.

Bilo kakvu presudu i bilo kome mogao je objaviti bar dan ranije, ako ne i prije pet godina. Nije morao na godišnjicu bombardovanja, kada ljudi plaču za svojim bližnjima koji su tada poginuli. To sam lično doživio kao veliku uvredu i poniženje, kao neko uriniranje po Srbiji. Samim tim rekao šta bi bila i moja želja, da isto tako uriniram i po tom Brammertzu. Nikoga nisam ni pomenuo, ali vi jeste. Ostrašćeni i ksenofobični.

No, ksenofobija koja očigledno jako lijepo uspijeva na balkanskim prostorima, kao i žito na dobroj njivi je upravo ono što će sve šoviniste i ostrašćene budale uvijek vraćati unazad. Bolje gajite ljubav i voće. Od toga ćete sigurno imati blagodati. Ne gajite mržnju i ne odgajajte djecu u tom duhu. Tako će loše biti svima.

E, sad kad sam stavio tačku na raspravu s hejterima, obratio bih se i ostalim, normalnim ljudima.

Ne dozvolite da vas kontra-informacije i spinovi obojeni nacionalizmom obuzmu. Ja kao hrišćanin volim svakoga i imam ljubav za svakoga. Siguran sam da tako misle svi dobri ljudi, čitali Kur’an ili Bibliju. Ako je bilo ko pomislio da sam išta rekao protiv BiH, meni nije teško reći da nije tako, jer nije tako i nikad nije ni bilo niti će biti. Ako neko misli da ja trebam zbog nesporazuma reći ‘izvini’, reći ću.
Izvinite. Izvinite svi koji ste me pogrešno shvatili.

Izvinite svi koji ste Brammertza i mene povezali s BiH na bilo koji način.
Moja izjava je bila isključivo na relaciji Bramnertza i Srbije i Crne Gore. Na godišnjicu bombardovanja.

Ali ne tražite da kažem: ‘izvini za Brammertza’ i ne tražite da podržim NATO i da zaboravim skloništa, sirene, srušene puteve, mostove, zgrade, vozove, ljudske živote…to nemojte,” kaže Vlado Georgiev.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *